Over

Geschiedenis is publiek domein. Daarom delen de Leuvense cultuurhistorici graag hun ontdekkingen en hun ambities. Cultuurgeschiedenis.be wil een etalage zijn van een open wetenschap. Er is plaats voor de verwezenlijkingen van recent onderzoek, voor geestdrift en verontwaardiging, voor bewondering en verwondering.

Cultuurgeschiedenis.be is een initiatief van de onderzoeksgroep Cultuurgeschiedenis vanaf 1750 aan de KU Leuven. Met deze blog maken Leuvense historici hun fundamenteel onderzoek zichtbaar voor een breed publiek. Leendert Acke en Wouter Egelmeers staan in voor het dagelijks beheer van de blog.

7 reacties op “Over

  1. Alleen al het feit dat deze blog bestààt, is een bewijs dat er iets aan het kantelen is in het Leuvens academisme, en dat stemt me gelukkig.

  2. Cultuurgeschiedenis staat dankzij haar verruimende blik en interdisciplinaire benadering van de geschiedenis heel wat toleranter tegenover de zogenaamde ‘lagere’ cultuur dan haar traditionele voorganger.
    Een eerste stap in de goede richting voor historici die de lagere cultuur bestuderen als een algemene spiegel van de maatschappij.

  3. Jammer dat ik deze site nu pas ontdek. Deze week verscheen mijn boek Palais Oriental over een topbordeel aan het Haringvliet in Rotterdam. Daarin ook ruime aandacht voor de Belgische prostitutie (voor een recensie-exemplaar neem contact op met de uitgever). Jammer, dus dat ik deze mooie site niet kende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.