Over

Geschiedenis is publiek domein. Daarom delen de Leuvense cultuurhistorici graag hun ontdekkingen en hun ambities. Cultuurgeschiedenis.be wil een etalage zijn van een open wetenschap. Er is plaats voor de verwezenlijkingen van recent onderzoek, voor geestdrift en verontwaardiging, voor bewondering en verwondering.

Cultuurgeschiedenis.be is een initiatief van de onderzoeksgroep Cultuurgeschiedenis vanaf 1750 aan de KU Leuven. Met deze blog maken Leuvense historici hun fundamenteel onderzoek zichtbaar voor een breed publiek. Jolien Gijbels staat in voor het dagelijks beheer van de blog. De promotie van nieuwe blogstukken gebeurt door Leendert Acke.

6 reacties op “Over

  1. Alleen al het feit dat deze blog bestààt, is een bewijs dat er iets aan het kantelen is in het Leuvens academisme, en dat stemt me gelukkig.

  2. Cultuurgeschiedenis staat dankzij haar verruimende blik en interdisciplinaire benadering van de geschiedenis heel wat toleranter tegenover de zogenaamde ‘lagere’ cultuur dan haar traditionele voorganger.
    Een eerste stap in de goede richting voor historici die de lagere cultuur bestuderen als een algemene spiegel van de maatschappij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.