Over

Geschiedenis is publiek domein. Daarom delen de Leuvense cultuurhistorici graag hun ontdekkingen en hun ambities. Cultuurgeschiedenis.be wil een etalage zijn van een open wetenschap. Er is plaats voor de verwezenlijkingen van recent onderzoek, voor geestdrift en verontwaardiging, voor bewondering en verwondering. Op deze blog zijn dan ook echo’s te beluisteren uit lopend cultuurhistorisch onderzoek, stellingen over cultuur- en wetenschapsbeleid,  bedenkingen bij beelden,  reflecties over culturele evenementen en recensies van cultuurhistorisch werk.

Cultuurgeschiedenis.be is een initiatief van de onderzoeksgroep Cultuurgeschiedenis vanaf 1750 aan de KU Leuven. Deze blog past in de inspanningen van de groep om het fundamenteel onderzoek dat binnen de eigen muren wordt gevoerd, breder zichtbaar te maken. Het dagelijks beheer van de blog gebeurt door Jolien Gijbels.

4 gedachten over “Over

  1. Alleen al het feit dat deze blog bestààt, is een bewijs dat er iets aan het kantelen is in het Leuvens academisme, en dat stemt me gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *